Shën Kozmai dhe Naim Frashëri

Përhitja shtatëshpirtëse e Pallatit të Kulturës në Përmet, dhe pikëpyetja kërcënuese që e qerthullon e i shumon këtij hijet herë njerëzore e herë hyjnore – tempull kulturor a faltore ortodokse – verën e kaluar na robëroi të jemi përsëri bashkëjetues të paradoksit në diskursin shqiptaro-grek, të ngecemi në dilemat që sendërgjia di të pjellë vetëm,… Read More Shën Kozmai dhe Naim Frashëri

Dy dëshmi nga Kristodhuli i Athinës dhe Kalisti i Dioklisë

Letra origjinale: Letër e Kryepeshkopit të Athinës dhe gjithë Greqisë, Kristodhoulos (Qershor 1998, dy muaj mbas fronëzimit të tij)   Letra e përkthyer: I dashur zoti Cici, Ju falënderoj për letrën tuaj dhe fjalët e mira. Vërtet është gabim i Kishës që iu privon përkujdesjen pastorale vëllezërve tanë të huaj që jetojnë në Greqi, dhe… Read More Dy dëshmi nga Kristodhuli i Athinës dhe Kalisti i Dioklisë